• Din varukorg är tom

Vad händer när vi åldras?

Hudens åldrande består av två faktorer – Hur vårt leverne ser ut och våra gener. Om dina föräldrar har åldrats väl, så kommer förmodligen du också att göra det. Hur vi lever, har stor inverkan på hur vi åldras. Solning – både vanlig sol och solarium ökar hudens åldrande med 20 år. Stress 3 år, försök stressa mindre, drick mindre kaffe och alkohol. Nikotin, för lite sömn och dålig kost gör även att vi åldras fortare. I en storstad med avgaser och utsläpp adderas 5 år på vår hud. Använd en crème rik på antioxidanter och vitaminer som skyddar huden mot yttre påfrestningar. Bantning 10 år, om du går upp och ner i vikt så kommer även du märka det på din hud. Den blir slapp och oelastisk och efter tillräckligt många jojobantningar får hudensvårt att återhämta sig.

Drick mycket vatten 1-3 liter per dag/beroende på hälsa, träning och ålder. Gå långa promenader, både lungorna och huden syresätts så att cirkulationen kommer i gång och cellernas ämnesomsättning ökar. Ät mycket grönt & frukt Tillsätt gärna omega 3, mineraler och vitaminer till Ditt dagliga intag Drick gärna kaffe, men med måtta. Bra hemmavårdsprodukter är A och O för huden. Gör behandlingar regelbundet. (Detta är individuellt – har man bara möjlighet att gå två gånger per år är det bra ändå och man har kommit en bra bit på vägen.)

Huden har olika behov beroende på väder, hur vi mår och om du har sovit ordentligt? Därför är det bra att ha lite olika alternativ hemma i badrumsskåpet. Vissa dagar behöver du en lite rikare crème och en annan dag räcker en lättare lotion. Lär känna Din hud och se vad den behöver. Vi hjälper dig gärna med tips och råd hur du på bästa sätt sköter Din hud hemma.

2015-11-13

RELATED POSTS

LÄMNA EN KOMMENTAR

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.